Preparació de buffet
Gratis
Denominació de la especialitat: PREPARACIÓ DE BUFFET
Objectiu general:
Presentar els aliments per al servei de buffet, tenint en compte el tipus de buffet, les
instal·lacions, la quantitat de comensals i el menú a servir.
Relació de mòduls de formació:
Mòdul 1: PREPARACIÓ DE BUFFET 40 hores
Durada total a qualsevol modalitat d’impartició: 40 hores
Ocupacions i llocs de treball relacionats:
DIRECTORS I GERENTS DE BARS, CAFETERIES I SIMILARS
DIRECTORS I GERENTS D’EMPRESES DE CÀTERING I ALTRES EMPRESES DE
AJUDANTS DE CUINA
CUINERS ASSALARIATS
CAMBRERS ASSALARIATS
CAMBRERS I CUINERS PROPIETARIS
CHEFS
DESENVOLUPAMENT MODULAR:
OBJECTIU:
Presentar els aliments per al servei de buffet, tenint en compte el tipus de buffet, les
instal·lacions, la quantitat de comensals i el menú a servir.
DURADA TOTAL EN QUALSEVOL MODALITAT D’IMPARTICIÓ: 40 hores
RESULTATS DE L’APRENENTATGE
Habilitats de gestió, personals i socials
• Assimilació de la normativa aplicada al servei de bufet.
• Capacitat de resoldre problemes i prendre decisions durant el servei de
bufet.
• Capacitat de gestionar els temps i la planificació del servei de bufet
des de la determinació de la ubicació fins al desenvolupament. L’espai, mobiliari,
utensilis i personal.
• Capacitat de crear decoracions i presentacions creatives i estètiques.
AVALUACIÓ DE L’APRENENTATGE A L’ACCIÓ FORMATIVA:
• L’avaluació tindrà un caràcter teoricopràctic i es realitzarà de forma sistemàtica i contínua,
durant el desenvolupament de cada mòdul i al final del curs.
• Podeu incloure una avaluació inicial de caràcter diagnòstic per detectar el nivell de partida del
alumnat.
• L’avaluació es durà a terme mitjançant els mètodes i els instruments més adequats per a
comprovar els diferents resultats d’aprenentatge, i que garanteixin la fiabilitat i validesa de la
mateixa.
• Cada instrument d’avaluació s’acompanyarà del sistema de correcció corresponent i
puntuació en què s’expliciti, de manera clara i inequívoca, els criteris de mesura per avaluar
els resultats aconseguits pels participants.
MÒDUL DE FORMACIÓ 1: PREPARACIÓ DE BUFFET:
Resultats que s’han d’adquirir en presencial
Coneixements / Capacitats cognitives i pràctiques
• Comprensió del concepte de bufet.
– Definició del concepte de bufet
– Identificació dels diferents tipus de bufet.
– Organització de la ubicació del bufet.
• Comprensió Normativa de l’oferta gastronòmica
– Aplicació de les normes al servei de bufet
• Estructuració de lespai, mobiliari, utensilis i personal.
– Organització d’on se situa el bufet.
– Organització dels elements que es fan servir en el muntatge del bufet.
– Aplicació dels utensilis.
– Organització del personal de servei de bufet.
• Planificació del material de decoració.
– Organització dels elements decoratius.
– Utilització dutillatge per a la decoració.
– Aplicació de la decoració.
• Estructuració de les dimensions i ubicació.
– Comprensió de les dimensions del bufet segons els clients.
– Implementació de la situació del bufet.
– Col·locació dels aliments.
– Posició de les begudes.
• Realització dobjectes decoratius.
– Identificació dels diferents tipus de decoració.
– Aplicació de decoracions gastronòmiques.
• Assimilació de les darreres tendències en decoració.
– Integració de les noves decoracions fruiters.
– Realització de noves decoracions en fruites.
Pàgina 9
• Aplicació dels utensilis adequats pel que fa a l’organització del
espai per al bufet.
• Organització dels elements decoratius i la col·locació de menjar i
beguda.
-
Places limitades a 15 persones
-
Termini d’inscripció: Per determinar
PREINSCRIPCIO:
Características del curso
-
Dirigit a
treballadors, autònoms i desocupats
-
Ubicación
Aula 2000 Formació. C/ Cristòfol Despuig, 42. Tortosa
- Duración 40 horas
-
Horari
De 29-02-24 a 18-04-24
Dimarts i dijous
De 17:00 a 20:00
-
Fonts de Subvenció
Ministerio de trabajo y economía social
Consorci per a la formació continua de Catalunya