El menjador escolar des d’una perspectiva socioeducativa
Gratis
Objectiu general:
Identificar i obtenir els coneixements pedagògics, organitzatius i tècnics necessaris per dur a terme la tasca
específica del menjador escolar.
Relació de mòduls de formació
Ocupacions i llocs de treball relacionats:
-37241034 MONITORS D’EDUCACIÓ I TEMPS LLIURE
-37241043 MONITORS SOCI-CULTURALS
-57211033 VIGILANTS DE MENJADOR ESCOLAR
Mòdul 1 Conceptes bàsics des d’una perspectiva pedagògica 10 hores
Mòdul 2 Importància de la salut en el context educatiu 10 hores
Durada total en qualsevol modalitat d’impartició 20 hores
DESENVOLUPAMENT MODULAR:
MÒDUL DE FORMACIÓ 1: Conceptes bàsics des d’una perspectiva pedagògica
OBJECTIU:
Distingir les etapes de la infància i el seu desenvolupament al menjador escolar, així com definir el rol de la
persona monitora per fer servir les eines i recursos pedagògics.
DURADA EN QUALSEVOL MODALITAT D’IMPARTICIÓ: 10 hores
RESULTATS D’APRENENTATGE:
Coneixements/ Capacitats cognitives i pràctiques
• Distinció de l’evolució del grup a la infància.
◦ Desenvolupament psicomotor.
◦ Desenvolupament cognitiu.
◦ Desenvolupament del llenguatge.
◦ Desenvolupament social.
• Identificació del rol del monitor de temps lliure.
◦ Les funcions de la persona monitora de lleure.
◦ Habilitats socials i de comunicació.
◦ Habilitats relacionades amb la dinamització i la creativitat.
• Aplicació de recursos pedagògics al lleure.
◦ Materials i espais didàctics.
◦ Dinàmiques grupals.
◦ Eines per a la resolució de conflictes.
Habilitats de gestió, personals i socials
• Assimilació dels conceptes bàsics i adquisició de recursos i eines pedagògiques en el context de
menjador escolar.
• Compromís amb la mediació i la resolució de conflictes en el context de menjador escolar.
MÒDUL DE FORMACIÓ 2: Importància de la salut en el context educatiu
OBJECTIU:
Aplicar els coneixements de bons hàbits de salut i d’higiene.
DURADA EN QUALSEVOL MODALITAT D’IMPARTICIÓ: 10 hores
RESULTATS D’APRENENTATGE:
Coneixements/ Capacitats cognitives i pràctiques
• Indicació dels fonaments bàsics de nutrició.
◦ Lalimentació saludable.
◦ Varietat i preferències a l’alimentació.
• Aplicació de les recomanacions sobre seguretat i els hàbits d’higiene.
◦ El rentat de mans.
◦ Preparació daliments segurs.
• Diferenciació d’al·lèrgies i intoleràncies als aliments.
◦ Trastorns aguts lleus de l’aparell digestiu (molèsties digestives i intestinals).
◦ Diabetis.
◦ Menús vegetarians.
Habilitats de gestió, personals i socials
• Preocupació pel compliment dels bons hàbits de salut i d’higie
-
Places limitades a 15 persones
-
Termini d’inscripció: Per determinar
PREINSCRIPCIO:
Características del curso
-
Dirigit a
treballadors, autònoms i desocupats
-
Ubicación
Aula 2000 Formació. C/ Cristòfol Despuig, 42. Tortosa
- Duración 20 horas
-
Horari
De 10-01-24 a 25-01-24
Dimecres i dijous
de 16:00 a 20:00
-
Fonts de Subvenció
Consorci per a la formació continua de Catalunya
Ministerio de trabajo y economía social