ACTIC

Què és l’ACTIC?
Les sigles ACTIC corresponen a Acreditació de Competències en Tecnologies de la Informació i la Comunicació. És una certificació que acredita les competències digitals, és a dir, que es posseeixen els coneixements, habilitats i actituds en l’àmbit de les TICs que es necessiten per assolir objectius determinats amb eficàcia i eficiència. Més informació de la web de l’ACTIC clicant aquí.En què consisteix l’ACTIC?
En una prova per ordenador on l’aspirant, major de 16 anys, ha de demostrar les seves competències. La prova és telemàtica i es realitza a les nostres instal·lacions del carrer Amèrica 35, únicament en divendres i prèvia sol·licitud també telemàtica. Més informació de la web de l’ACTIC clicant aquí.

Té algun cost?
Si, cada examen té una taxa i els preus varien segons el nivell i segons la situació laboral: els aspirants en situació d’atur o jubilats estan exempts de pagament. Com a consell, si estàs exempt de pagament comença pel nivell bàsic, principalment per a familiaritzar-te amb el funcionament de la prova. Més informació del portal fent clic aquí.

Què he de fer per apuntar-me?
El primer pas és inscriure’t al nivell desitjat al portal de l’Actic emplenant el formulari que trobaràs aquí.
Desprès de fer el pagament de la taxa ja seràs un aspirant inscrit, a l’espera de reservar data per a l’examen.  Un cop fet hauràs de venir a l’acadèmia en la data i hora correctes i

Hi han apunts o cursos de formació?
Si, existeix una gran quantitat de material a la xarxa per a cada nivell, com detallem a continuació:

  • El material oficial i gratuït el pots trobar al portal de l’ACTIC o fent clic aquí.
  • Si prefereixes les lliçons en vídeo pots accedir al material de CitiLab o fent clic aquí.
  • És molt recomanable visualitzar la guia de la prova abans de fer l’examen. La trobaràs al següent enllaç.
  • Existeix un portal amb proves de nivell i simulacions d’examen gratuïtes per al nivell bàsic. Accedeix fent clic aquí.